Vi tok gull !!!

Vokalgruppa i Skedsmo Voices tok gull i Arendal !
Norsk sangerforum hadde dette på sin side etter konkurransen:

Lørdag 29. oktober 2011 arrangerte Norsk sangerforum landsomfattende korkonkurranse i Arendal Kulturhus, i samarbeid med Agder sangerforum ogAust Agder musikkråd. Dette skulle virkelig bli de unges store dag, da seieren i «Åpen klasse 2» gikk til det sprudlende friske ungdomskoret Skedsmo Voices, og seieren i «Åpen klasse 1» gikk til unge velklingende damer i Bærum Vokalensemble!GRATULERER begge med vèl fortjent seier!

Lørdagens korkonkurranse ble en imponerende oppvisning fra korsangere i alle aldre og besetninger. Her konkurrerte ungdomskor, blanda kor, mannskor og vokalensembler i to klasser, – og denne gangen var det altså de unge som tok førsteprisene! Begge vinnerkorenes prestasjoner holdt et svært høyt nivå – noe som ga dem høye poengsummer. Det lover godt for rekrutteringen at unge mennesker legger ned så mye arbeid i korsang!

Arrangørene av korkonkurransen, Agder sangerforum, Aust Agder musikkråd og Norsk sangerforum, er stolte over å ha gjennomført et knirkefritt og morsomt arrangement. Den gode stemningen og responsen fra salen bidro på en fin måte med å inspirere spente korsangere, og med så mange ulike kor ble det en variert og morsom forestilling for et entusiastisk publikum.

Det å delta på korkonkurranse er både utviklende og inspirerende for korsangerne, og det var merkbart at korene hadde lagt mye forarbeid i konkurransen. Den største gevinsten ved å delta i denne type konkurranser, er selve prosessen frem mot konkurransen. Koret gir seg selv ekstra tid til å gå litt mer i dybden på det sangtekniske, det dynamiske osv., og setter gjerne mer fokus på presisjon og stilforståelse. Selv om mange kan stille seg kritiske til det å konkurrere innen sang og musisering, er det et faktum at korene utvikles enormt under en slik prosess. Et viktig moment for korene er de får med seg en skriftlig evaluering fra 3 fagkompetente dommere, noe de kan dra nytte av i sitt videre arbeid i koret.

Som nevnt var det to ungdomskor som tok førsteprisene i hver sin klasse, men det skal sies at de neste plassene lå tett på. Blant annet kan vi røpe at det mellom 2. og 3. plassene i begge klasser kun skilte fattige 0,5 poeng, så konkurransen i toppen var hard!

Det ble en flott korlørdag i Arendal kulturhus, som ble feiret med tapas, musikkquiz og enda mer korsang utover kvelden!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s